Educație în natură pe Dealul Feleacului: all-incluziv

Status: Fundraising

Scopul proiectului este acela de a forma copii din ciclu primar, deschizând porțile cunoașterii non-formale/informale în paralel cu realizarea incluziunii tuturor copiilor, indiferent de abilități/dizabilități, ajutați de cadru natural pentru ca ei să devină adulți empatici, responsabili, prietenoși cu mediul și cu cei vulnerabili. 

0.041666666666667% Complete
Suma:

75 RON

Galantomi:

1

Donatii:

1

Target:

180,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul se desfășoară în locația noastră din sat Feleacu, într-un cadru natural, generos și cu multiple posibilități de învățare non-formală și informală.

În cadrul proiectului vom colabora cu mai multe organizații. Proiectul, gândit în sens incluziv și destinat copiilor din școlile comunei Feleacu și/sau copii vulnerabili din Cluj Napoca, are două componente: incluziune și educația remedială.

Incluziune: În fiecare vineri, pe tot parcursul anului, programul are drept focus principal incluziunea, astfel copiii noștri vor realiza activități comune cu copiii beneficiari ai asociaților partenere: Autism Transilvania (copii din spectru autism), Asociația Misionarii lui Padre Pio și Uniunea Creștină din România (copii proveniți din familii foarte sărace, cu risc de separare de părinți). Activitățile vor fi supervizate de personal specializat care va crea cadrul propice armonizării relațiilor între copii și modelarea comportamentului. Activitățile sunt gândite în echipe mixte astfel încât să favorizeze procesul de incluziune. Programul destinat incluziunii are durata de 3 ore și cuprinde atât activități outdoor (de ex: excursie la pădurea din apropiere și jocuri de echipe) sau activități indoor (

Educație remedială și after-school:

În timpul anului școlar, în intervalul orar 12-17 activitățile cuprind: efectuarea temelor și ore remediale, ateliere (creație, sport, muzică, informatică), cursuri de limbi străine,  îmbinându-le armonios cu mișcarea în aer curat și cunoașterea prin joacă, totul gândit pentru a conferi o stare de bine copiilor, preluarea și transportul copiilor și masa de prânz.

În timpul vacanțelor activitățile se desfășoară în cadrul taberelor de zi, în intervalul 9-17 și se concentrează pe cunoaștere și dezvoltare prin joacă. Outdoor beneficiază de tobogane, tiroliană, teren de sport, fermă de animale, grădină de zarzavaturi îngrijită de copii și voluntari, zonă de proiecții și spectacole și de plimbări și activități în pădure. Indoor realizează crafting, pictură, desen, jocuri educative sau în sala de sport: cățărare, baschet, tenis de masă, lego etc.

Costurile zilnice orientatative pentru un copil sunt de 70 lei 

Rezultatele așteptate sunt îmbunătățirea vizibilă a rezultatelor școlare ale copiilor din Feleacu, starea de bine și armonizarea relațiilor între toți copiii participanți dincolo de dizabilități sau situația materială/socială.